In juni zijn de opnames voor Jeroen in California – Songs Of Life gestart. Jeroen van Koningsbrugge zal tijdens zijn sabbatical acht bekende muziekvrienden op bezoek krijgen. Voor deze muzikale samenwerking maken Nick Schilder, Thomas Acda, Nicky Romero, VanVelzen, Bart van der Weide en Dennis Huige (Racoon), Gers Pardoel, Typhoon en Waylon de oversteek naar de VS, gaan met Jeroen persoonlijke verhalen vertalen naar muziek. Ze gaan op pad voor de nodige lokale uitjes om inspiratie op te doen en genieten van de prachtige omgeving. Daarbij krijgt de kijker een zeer persoonlijke kant van Jeroen te zien, want tijdens elk verblijf is ook ruimschoots tijd voor intieme gesprekken.
Jeroen van Koningsbrugge
Jeroen van Koningsbrugge (Roosendaal, 3 september 1973) is een Nederlandse acteur, presentator, cabaretier en zanger. Al op jonge leeftijd had Jeroen aspiraties voor muziek en toneel en op zijn 18e speelde hij al in een band. Drie jaar later werd hij aangenomen op de Toneelschool in Maastricht. Na een jaar stopte hij met de opleiding, verhuisde naar Amsterdam en werd aangenomen op de Kleinkunst Academie (Amsterdam). In zijn vierde jaar deed Jeroen auditie voor de ziekenhuisserie I.C. (Intensive Care). Hij krijgt daar de rol van Harry Peeters en werkt drie seizoenen aan de serie mee. Tevens had Jeroen een aantal afleveringen de rol van wachtcommandant Willems in Baantjer en speelde hij rollen in Koppels/Midlife Crisis en Sprint. Daarnaast sprak hij tekenfilms als Finding Nemo, Cars, Ratatouille en Bee Movie in. Ook speelt hij in diverse reclamespotjes van CitroÎn de overenthousiaste autoverkoper Dennis van de Ven.

Jeroen is ook zanger van rockband ZEUS. Op televisie was Jeroen vanaf begin 2007 te zien als ÈÈn van de vaste teamleden van het BNN-televisieprogramma De Lamaís. In 2008 werd Jeroen teamcaptain in het RTL-programma Ik Hou Van Holland. Daarnaast was hij te zien in andere programmaís zoals Tussen De Oren, Kannibalen, Mannen Mannen, Brainstorm en Laat Me Niet Lachen. In het voorjaar van 2014 begon op BNN het programma Smeris. Hier speelt Van Koningsbrugge een agent. In 2015 speelde Van Koningsbrugge de rol van Judas in het grote muzikaal-Bijbelse Paasevenement The Passion in Enschede. Hij kreeg veel positieve reacties op het gezongen nummer Wit Licht van Marco Borsato. Het jaar erop is Van Koningsbrugge acteercoach bij de Amerikaanse versie in New Orleans.